4 Ekim 2008 Cumartesi

Chip Tuning nedir?

Chip tuning enjeksiyon sistemine sahip benzinli araçlar ile elektronik sistemli turbo dizel motorlara uygulanan ateşleme sistemiyle ilgili bir düzenlemedir. ECU (Elektronik Kontrol) ünitesindeki chip üzerinde yapılan değişiklik ile tork artışı sağlayarak daha fazla güç ve performan üretilmesi işlemine chip tuning denmektedir.

Chip tuning uygulaması ile yakıt tasarrufundan, motor gücü artışına kadar bir çok avantaj sağlanabilirken, maliyetinin yüksek olması ve uygulamadan geri dönüşün zorlukları gibi dezavantajlarda söz konusudur. Bu nedenle chip tuning uygulamasına karar verilmeden önce çok çok iyi düşünülmelidir.

Yaklaşık 3 saat gibi bir sürede tamamlanabilen chip tuning uygulamasının aracın motoruna zarar verdiği yönündeki fikirler tamamiyle yersizdir, aslolan uygulamanın yetkili ve usta kişiler tarafından yapılmış olmasıdır, hatta bazı otomobil firmaları yetkili servislerinde müşterilerine chip tuning hizmeti vermektedirler.

Chip tuning dışarıdan bakıldığında araç üzerinde hiçbir farklı görünüm oluşturmayan, sadece aracın performasını artırmaya yönelik bir uygulama olduğundan araç sürücüsü dışında kimsenin farkedemeyeceği bir sistemdir, tabi şimdi modifiye denince insanın aklına parlak jantlar, rüzgarlıklar, xenon farlar vb. görsel uygulamalar geliyor ama aslında gerçek modifiye her zaman için aracın gücüne ve hızına olumlu etki eden uygulamalardır, bu nedenle chip tuning temel modifiye uygulamaları arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Chip tuning yaptırmayı düşünen arkadaşlarımız karar vermeden önce uygulamamanın avantaj ve dez avantajlarını enine boyuna düşünmeli ve kararları chip tuning yaptırmak yönünde ise kapsamlı bir araştırma yaparak en güvenilir firmaları bulmalıdırlar.

Chip tuning yaptırmak için modifiye tutkunu yada yarış sever olmanıza gerek yok, eğer ki aracımı seviyorum ama yakıt tüketimi artmadan performansı artsa ne güzel olurdu diyenlerdenseniz sizi en yakın chip tuning uygulaması yapan yetkili servislerle görüşmeye davet ediyoruz.

Hiç yorum yok: